گرافیک نت؛ به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی فارس، هنرمندان طراح و نقاش برای گرامی داشت 73 سالگی قباد شیوا پیشکسوت گرافیک ایران در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) گرد هم آمدند.

فرزاد ادیبی نخستین سخنران این مراسم بود که به ذکر خاطراتی از تلاش های قباد شیوا در توسعه هنر گرافیک ایران پرداخت و سپس بهزاد شیشه گران هنرمند نقاش به ویژگی های اخلاقی قباد شیوا و تأثیرگذاری  او در هنر گرافیک ایران اشاره کرد و صراحت لهجه را مهمترین ویژگی اخلاقی او دانست.

بیژن صیفوری هنرمند طراح گرافیک نیز در ادامه این مراسم، قباد شیوا را یک طراح گرافیک واقعی دانست که از هنر تصویرگری وارد گرافیک شده است و به همین دلیل آثارش در میان طراحی های دنیای صنعتی بسیار زیبا و هنرمندانه است.

او در خاتمه از قباد شیوا در کنار مرتضی ممیز و فرشید مثقالی به عنوان طراحانی یاد کرد که نامشان در تاریخ هنر گرافیک ایران ماندگار خواهد بود.

جواد بختیاری هنرمند نقاش و خوشنویس نیز در ادامه این مراسم به سخت کوشی قباد شیوا در زندگی و حرفه اش اشاره داشت و بر این نکته تأکید کرد که قباد شیوا و برخی از انسان های روی زمین بیشتر از سن خود کار کرده اند.

به گفته بختیاری، انسان های ایرانی چون قباد شیوا، مرتضی ممیز، دهخدا، فردوسی و افرادی چون اسپیلبرگ، اسکورسیزی بر اساس تحقیقات دانشمندان بیش از سنشان در حرفه خود کار کرده اند و بنابراین آنها انسان های فرازمینی هستند.

عباس مشهدی زاده هنرمند نقاش نیز با اشاره به تعداد بسیار زیاد حاضران در این مراسم به قباد شیوا تبریک گفت که توانسته چنین جمعیتی را یک جا گرد هم جمع کند.

او سپس درباره ویژگی های اخلاقی او سخن  گفت و او را خوش خلق و صریح اللهجه توصیف کرد.

بیژن بیژنی هنرمند خوشنویس و اهل موسیقی نیز آخرین سخنران این مراسم بود که به ذکر خاطراتی از تأثیرگذاری قباد شیوا در پیشرفت هنر خود پرداخت.

قباد شیوا نیز در خاتمه به روی سن آمد و از اظهار لطف دوستانش تقدیر کرد.

در پایان این مراسم نیز قباد شیوا شمع  تولد 73 سالگی اش را فوت کرد و هدایایی از سوی دوستانش و نهادهای مختلف از جمله موزه هنرهای معاصر تهران، معاونت هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، انجمن طراحان گرافیک ایران و ... به وی اهدا شد.

به گزارش خبرگزاری فارس، قباد شیوا متولد بهمن ماه سال 1319 در همدان است که در سال ۱۳۴۵ در رشته نقاشی از دانشگاه تهران و در سال 1359 در مقطع کارشناسی ارشد از دانشگاه pratt شهر نیویورک در رشته گرافیک فارغ التحصیل شد.

او از سال 54 تا کنون در نمایشگاه ها و رویدادهای هنری داخلی و خارجی بسیاری از جمله در آمریکا، انگلستان و فرانسه شرکت کرده و موفق به کسب جوایز داخلی و خارجی  متعددی شده است که برخی از آنها عبارتند از:

۱۳۵۴: برنده مسابقات مختلف در طراحى پوستر براى فستیوال هاى هنرى در ایران

۱۳۵۴: برنده مسابقه طراحى آرم براى سندیکاى گرافیست هاى تهران

۱۳۵۷: مدال و دیپلم براى طراحى پوستر از بى ینال بین المللى گرافیک برنو در چکسلواکى

۱۳۵۸: جایزه اول در مسابقه طراحى محیطى - نیویورک

۱۳۵۹: برنده اول در مسابقه طراحى آرم براى بخش هنرى المپیک ورزشهاى زمستانى در نیویورک Lake Placid و همچنین ورود در کتاب ( who S who in Graphic World)، شماره دوم - سال انتشار ۱۹۸۲ و شماره سوم ۱۹۹۴ - سوئیس

همچنین او موسس بخش گرافیک در صداسیما در سال 1347 و از موسسان انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران و پایه گذار و برنامه ریز اولین دوسالانه بین المللی گرافیک ایران است.

قباد شیوا نخستین طراح گرافیک معاصر ایران است که انجمن بین المللی طراحان گرافیک او را به عنوان یکی از 12 طراح گرافیک برتر جهان برگزیده است و کتاب مستقلی از آثار وی  را به چاپ و انتشار جهانی رسانده است.

همچنین دانشنامه بریتانیکا در ویرایش 2007 میلادی در بخش گرافیک کشورهای در حال توسعه به معرفی این هنرمند ایرانی به نمایندگی از قاره آسیا پرداخته است و پوستر بزرگداشت سعدی او را به چاپ رسانده و به تجزیه و تحلیل آن پرداخته است.

او هم اکنون نیز در موسسه شخصی خود در امر مدیریت ، مشاور هنری و همچنین طراحی گرافیک در زمینه های مختلف ،طراحی محیطی و نمایشگاهی فعالیت دارد.