گرافیک نت؛ مهدی فاتحی طراح این پوستر در گفت‌وگویی درباره ایده طراحی پوستر جشنواره توضیح داد: پوستر جشنواره موسیقی نواحی همانطور که از نامش پیداست بر پایه موسیقی نواحی ایران طراحی شده است. بر همین اساس دو موضوع اصلی مد نظر شورای سیاست‌گذاری جشنواره بود که من نیز طبق سفارش این شورا پوستر را طراحی کردم.

فاتحی درباره این دو موضوع گفت: موضوع نخست به شیوه نوازندگی در موسیقی نواحی مربوط می‌شد؛ بر همین اساس باید حرکت دست‌ طوری طراحی می‌شد که این موضوع را تداعی کند.



طراح پوستر هفتمین جشنواره موسیقی نواحی درباره موضوع دوم نیز گفت: این موضوع به مساله داستان‌سرایی یا همان خنیاگری مربوط است که باز هم باید با حرکت دست و نوع لباس نشان داده می‌شد.

مهدی فاتحی افزود: لباسی که برای خنیاگر طراحی شد، تلفیقی از لباس‌های قومیت‌های مختلف نواحی ایران است. دست راست روایت‌گری یا خنیاگری موسیقایی را نشان می‌دهد و دست چپ که روی سازی بسیار قدیمی است به شیوه نوازندگی موسیقی نواحی بازمی‌گردد.

او درباره سازی که در پوستر استفاده شده است نیز گفت: این ساز نوعی از رباب بسیار قدیمی است که هم به صورت آرشه‌ای نواخته می‌شد هم زخمه‌ای.

فاتحی با بیان اینکه در هنرهای سنتی ایران دو رنگ بیشتر از دیگر رنگ‌ها استفاده می‌شود افزود: این دو رنگ فیروزه‌ای و اُکر هستند که ما در این پوستر از رنگ اُکر استفاده کردیم.

او درباره فونتی که در این پوستر استفاده شده است نیز توضیح داد: ترکیب‌بندی کلی این پوستر مدرن است اما تک‌تک عناصری که در آن استفاده شده، بر پایه هنرهای سنتی ایرانی است. بر همین اساس یا باید از فونت نستعلیق استفاده می‌کردیم یا ثلث. با توجه به ترکیب کلی پوستر به این نتیجه رسیدیم که فونت ثلث بیشتر از بقیه فونت‌ها با دیگر عناصر پوستر هماهنگی دارد.

همچنین امروز پوستر فراخوان دوازدهمین جشنواره بین المللی تئاتر عروسکی دانشجویان در محل دبیرخانه دائمی جشنواره‌ رونمایی شد که  در خبرها نامی از طراح آن برده نشده است.



به نقل از ایسنا