گرافیک نت؛ به گزارش روابط عمومی هنرستان هنرهای زیبای پسران؛ روز سه شنبه 13 بهمن ماه نشست مجسمه سازی معاصر با حضور رویایی مدیر هنرستان، خورشیدی مدیر هنرستان کمال الملک، لطفی رئیس انجمن مجموعه داران و اساتید برجسته مجسمه سازی ایران در سالن اجتماعات ضیاءپور این هنرستان برگزار شد.

در ابتدای مراسم کلیپی از فعالیتهای هنرستان برای حاضرین پخش گردید و در ادامه جعفر نجیبی مجسمه ساز و استاد هنرستان در شروع صحبت های خود ضمن انتقاد از عدم حضور هنرمندانی که آثارشان در نمایشگاه به نمایش درآمده است، از حاضرین خواست تا ابتدا در این جلسه به آسیب شناسی این موضوع بپردازند که چرا هنر ما و به خصوص مجسمه سازی اینگونه مورد بی مهری مسئولین و حتی خود هنرمندان قرار می گیرد.

وی همچنین با اشاره به زحماتی که با وجود امکانات کم برای برپایی این نمایشگاه در هنرستان کشیده شده است و ضمن تشکر از دست اندرکاران برپایی نمایشگاه، عدم حضور هنرمندان شرکت کننده در نمایشگاه را نشان بی توجهی به این هنر و اینکه هنرمندان یکدیگر را باور ندارند، دانسته و این اتفاق را تا حدودی به جنبه های مادی مربوط دانست.

نجیبی در ادامه ضمن انتقاد از شهرداری های شهرهای مختلف یکی از دلایل عدم پیشرفت هنر مجسمه سازی معاصر را این مقوله شمرد که شهرداریها با نزدیک شدن به مناسبت هایی مثل نوروز اقدام به سفارش اثر به مجسمه سازان می کنند و از آنجایی که یک اثر هنری در طول مدت زمان و با فکر و اندیشه آزاد هنرمند می بایست خلق شود، هنرمند را به نوعی به خاطر مسائل مادی مجبور به خلق اثری سفارشی و بدون پیشوانه فکری و هنری می نمایدکه این کار باعث ضربه به مجسمه سازی معاصر ایران می شود.

وی همچنین از وضعیت خرید آثار هنری نیز انتقاد کرده و نمایشگاه فروش آثار مجسمه برای یک بار در سال آن هم از سوی یک گالری خاص را ناکافی دانست و ادامه داد: متاسفانه این عدم خرید آثار هنری راهی برای سوء استفاده دلالان آثار هنری گشوده که مجسمه های هنرمندان را با قیمتی نازل خریداری و در کشورهای خارجی و در حراجی های معتبر به قیمتی گزاف و با استفاده از اسم هنرمند به فروش می رسانند و این به دلیل عدم حمایت دولت از هنر می باشد.

این استاد هنرستان در ادامه نیز از مطبوعات و رسانه ها به دلیل عدم حمایت و خبررسانی از اینگونه نمایشگاهها و نشست ها انتقاد نموده و حمایت رسانه ها را از برنامه هایی که صرفاً از لحاظ مادی برای آنها صرفه اقتصادی دارد، مورد نکوهش قرار داد.

مهمان دیگر این نشست اسماعیل رضا محمدی از فارغ التحصیلان دهه 50 هنرستان بود که ضمن تشکر از برپایی نمایشگاه ، پیشنهاد برگزاری دوسالانه مجسمه سازی را عنوان نموده و از هنرمندان خواست تا پیگیر گنجاندن چنین برنامه ای در برنامه های هنری سال شوند.

محمدی در پایان صحبت های خود نیز به بیان خاطراتی از دوران هنرجویی خود در هنرستان و همچنین مسیر طی شده هنر مجسمه سازی از اوایل پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز در راه تثبیت این هنر پرداخت و از عدم حمایت ارگانهای دولتی از هنرمندان با تجربه به صرف مسائل مالی و سپردن کارها به هنرمندانی تازه کار انتقاد کرد زیرا این روش را مسبب آفرینش کارهای سطحی و عدم توجه به ذات هنر مجسمه سازی و ضربه به این هنر دانست.

مهمان سوم این برنامه نیز محمد حسین طوسی بود که وی نیز با تشکر از برپایی اینگونه نمایشگاهها، با اشاره به تاریخ هنرستان هنرهای زیبا عنوان نمود: این هنرستان دین بزرگی به گردن هنر ایران دارد زیرا تقریباً تمامی هنرمندان گرافیک، نقاشی، مجسمه ازاین هنرستان هستند.

وی در ادامه با اشاره به برپایی این نمایشگاه به مناسبت دهه فجر از مسئولین درخواست توجه به اینگونه برنامه های مناسبتی که جهت باشکوه تر برگزار شدن این ایام برپا می شود، را نمود.

طوسی همچنین درخواست کرد همدلی بین هنرمندان در عرصه های مختلف نقاشی، مجسمه سازی و گرافیک بیشتر شده و خواستار اتحاد هنرمندان برای پیشبرد هنر در مسیر صحیح آن را نمود.

وی همچنین در بخش پایانی سخنان خود نیز خواستار حضور پررنگ هنرجویان در عرصه هنر مجسمه سازی شد تا بتوان پشتوانه های خوبی را برای آینده مجسمه سازی ایران از همین هنرستان تربیت نمود.

در پایان مراسم نیز رویایی مدیر هنرستان با اشاره به وضعیت ساختمانی و امکانات هنرستان در سالهای گذشته، گزارشی از برنامه ها و پروژه های انجام شده در سالهای اخیر از جمله ساخت نگارخانه، سالن اجتماعات، کارگاهها و. کتابخانه و تجهیز هنرستان از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری ارائه نمود و در ادامه با اذعان به ضعفهای موجود ابراز داشت که با وجود عدم حمایتهای مالی، ما انتظار حمایت معنوی از هنرمندان و فارغ التحصیلان هنرستان را داریم و با این بضاعت کم، سعی در ارائه بهترین نمایشگاهها و حمایت از هنرمندان را داریم.